Reizen naar Schotland

Op reis naar Schotland

Schotland, of hoe rauwe natuurpracht en rijke cultuur hand in hand gaan. Lezers van de toonaangevende Britse reisgidsenreeks Rough Guides verkozen Schotland terecht tot het mooiste land ter wereld. Zelden zie je zoveel intense natuur in één land. De lucht is verkwikkender dan waar dan ook, de diepe lochs zijn strakke spiegels van de adembenemende omgeving. Bovendien ontvangt de Schotse bevolking je steeds met een warme glimlach. Bij Galtic boek je gemakkelijk jouw rondreis door het prachtige Schotland.

Dramatische landschappen

Ben je een wandelaar, natuurliefhebber, fotograaf of gewoon levensgenieter? Op een reis naar Schotland waai je uit in dramatische landschappen van ruwe rotsen en groen gras. Op de ongerepte stranden proef je de zilte zeebries en voel je het zand tussen je tenen. De plek bij uitstek om tot jezelf te komen op het ritme van de zee. Vanop de kliffen naar de zonsondergang kijken terwijl verderop een groep zeehonden onbevreesd de nacht ingaat, beter wordt het niet.

“Vanop de kliffen naar de zonsondergang kijken terwijl verderop een groep zeehonden onbevreesd de nacht ingaat, beter wordt het niet.”

Doedelzak spelen in Schotland met Galtic
Whiskey drinken in Schotland met Galtic

Rijke cultuur

Schotland is het land van kastelen en doedelzakken, van whisky, en van véél sfeer. Tijdens je reis in Schotland verdwaal je in mythes en verhalen over geesten die onder weemoedige doedelzakklanken doorheen kastelen wanen. Je proeft rokerige whisky voor een knetterend haardvuur, of geniet van koffie of een local lunch in de sfeervolle pubs. Overal waar je komt word je begroet door vriendelijke locals met een heerlijk Schotse tongval.

“Overal waar je komt word je begroet door vriendelijke locals met een heerlijk Schotse tongval.”

De prachtige natuur in Schotland in Skye
Alleen op de wereld in Schotland in Skye met Galtic

Alleen op de wereld

In Schotland kan je vaak uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. Vergeet voor één keer de route en volg de schoonheid van de voortdurend veranderende landschappen bezaaid met lochs, bergen, verlaten vuurtorens en legendarische kastelen. Als je even stilstaat hoor je enkel de klotsende golven, de roep van het edelhert of het gezang van de wind. Weg van alles ontdek je hier wat echt belangrijk is.

Ga voor the car, the company and the playlist. Mooiere autowegen zijn er haast niet. De rauwe en onverwachte schoonheid van majestueuze landschappen wacht achter elke steile heuvel.

Bekijk al onze reizen naar Schotland

Schotland Lente Nazomer Zomer 19 dagen

Scotland Full Throttle

Tijdens deze intensieve rondreis kom je langs de mooiste plekken van de Scottish Highlands. Je wordt overspoeld door de pracht en de glorie van de wilde natuur, de intense geschiedenis van de Highlanders en het bruisende stadsleven. Deze reis is voor de avonturier die met volle gas gaat voor een alomvattende roadtrip door Schotland.

Schotland Lente Nazomer Zomer 15 dagen

Scotland Classics

Deze reis bevat alle ingrediënten voor jouw eerste Schotlandervaring: De Highlands rond Glencoe, het dramatische Isle of Skye, de groene oase van het whisky-epicentrum Cairngorms Nationaal Park én een kort verblijf in de Schotse hoofdstad.

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

The Gentle East

Het oosten van Schotland brengt je langs onbewogen landschappen, verlaten ruïnes en recht door de wilde whiskystreek van de Cairngorms. Tijdens deze rondreis ontdek je het hart en ziel van de 'Highlands', alsook de groene loofbossen en stille bergketens om helemaal tot jezelf te komen.

Schotland 11 dagen

Groepsreis – A Wee Taste of Scotland

Woeste bergen, rokerige whisky, kilts, Loch Ness en doedelzakken: Schotland spreekt al eeuwenlang tot ieders verbeelding. De natuur is er ongeëvenaard, en dat is ook Hollywood niet ontgaan. James Bond, Harry Potter, Outlander en Braveheart legden het prachtige land vast op de gevoelige plaat. Zin om de ongerepte natuur en eeuwenoude cultuur van Schotland zelf te ontdekken? En doe je dat liever niet alleen? Onze ervaren gids neemt je mee op een reis om nooit meer te vergeten!

Schotland 8 dagen

Scottish Essentials

Weinig tijd en veel zin om het echte Schotland te ontdekken? Dan is dit de reis voor jou. Je logeert drie nachten in het prachtige Edinburgh, waar je jezelf kan onderdompelen in de Schotse geschiedenis, de wereld van de whisky en de gastronomie van Schotland. Vervolgens trek je met de wagen naar Fort William, de buitenhoofdstad van de hooglanden, om de ruige groene natuur in te duiken. Eindigen doe je in het pittoreske Pitlochry.

Schotland 14 dagen

West Coast Explorer

Deze route zet alles in teken van de woeste zee. Van de Vikingen aan de oostkust tot de wonderen van de westelijke peninsula's. Je ontdekt geologische geheimen en geniet op zachte zandstranden.

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Family Adventure Scotland

Ervaar het ultieme familieavontuur in oostelijk Schotland. Beginnen doe je in de sprookjesachtige hoofdstad Edinburgh om nadien Aberdeenshire en Cairngorms National Park te verkennen. Ontdek de ongerepte natuur tussen meren, bergen en langs de kust, snuif geschiedenis op in de vele kastelen en spot het gevarieerde, lokale wildleven.

Schotland 5 dagen

Citybreak Edinburgh

Al slenterend door de middeleeuwse straatjes raak je betoverd door de mooiste stad van Schotland. De bruisende sfeer, de kleurrijke pubs, de trendy restaurants en musea die je verbazen... Edinburgh valt met geen andere stad te vergelijken door haar uitgesproken identiteit en haar warme inwoners. Bovenop al dat moois bezoek je ook het historische Stirling per trein.

Ierland Schotland Lente 13 dagen

Hurtigruten – The British Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de verscheidenheid aan zowel natuur als cultuur die de verschillende Britse eilanden ons te bieden hebben. Historische 'viking'-steden worden afgewisseld met bruisende metropolen en verlaten eilanden. Laat je vooral verrassen gedurende deze 13-daagse zeereis.

Schotland Lente 11 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildleven en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de zeer dramatische Schotse kustlijn.

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Scotland by train

Heb je zin om de auto eens achter te laten en toch volop te genieten van het authentieke Schotland? Deze treinrondreis biedt hiervoor de perfecte oplossing. Terwijl je in alle comfort in de trein zit, glijdt het adembenemende Schotse landschap aan je voorbij, met weelderige groene natuur, glinsterende meren en charmante dorpjes. Bij aankomst op jouw bestemming voel je je ontspannen en ben je meteen klaar om verder op ontdekking te gaan.

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Lowlands Discovery

Met deze selfdrive droom je weg op de meest bekoorlijke plekken van de Schotse Laaglanden. Stadjes en natuur wisselen elkaar af tijdens je verblijf in het rustige Peebles, het bruisende Ayrshire en het charmante Pitlochry. Geniet van de rijke geschiedenis, het prachtige platteland en de bruisende cultuur van 'The Lowlands'.

Schotland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Cycle the Great Glen Way

Ontdek de ruige Highlands en de prachtige westkust van Schotland tijdens deze 8-daagse fietsvakantie.

Schotland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Hike the Great Glen Way

Maak een tocht langs de mooiste Schotse meren tijdens deze 9-daagse wandelvakantie.

Schotland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Hike the West Highland Way

Wandel dwars door de ruige Highlands van Schotland gedurende deze 9-daagse reis.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties