Ierland: de filmlocatie bij uitstek

De prachtige, wisselende landschappen van Ierland zijn ontzettend geliefd bij regisseurs en filmproducenten. De ruige rotsen, de torenhoge kliffen met woeste golven, de glooiende heuvels en de prachtige meren spreken tot de verbeelding.

Ierland is een groot deel van het decor bij verschillende filmklassiekers: onder meer de Star Wars trilogieën, de Harry Potter films, P.S. I love you, Saving Private Ryan, Paddington 2 en Braveheart zijn grotendeels opgenomen in Ierland. Ierland is ook een belangrijke filmlocatie van de populaire HBO-serie Game of Thrones.

Game of Thrones

De razend populaire HBO-serie Game of Thrones is grotendeels opgenomen in Noord-Ierland. Hier vind je meer filmlocaties van de Zeven Koninkrijken dan waar ook ter wereld. Het gebied draagt dan ook trots de titel “grondgebied van Game of Thrones”. De Riverlands liggen er op een boogscheut van de Iron Islands en Dothraki Sea grenst er aan Winterfell. Een van de bekendste filmlocaties is “Dark Hedges”, een tunnel van oude beukenbomen op Bregagh Road. In de serie is dit “Kingsroad”, waarop Arya Stark probeert te vluchten na de executie van haar vader.

Op de Slemish Mountain zou Saint Patrick in zijn jeugd als schapenherder gewerkt hebben. De imposante berg vormt daarnaast ook het decor van Dothraki Sea.

Met ongeveer 25 filmlocaties in Noord-Ierland is het de ideale bestemming voor wie fan was van de serie. Wil je op de Game of Thrones plaatsjes ontdekken tijdens jouw reis? Neem contact met ons op en wij helpen met plezier bij het uitstippelen van je route.

Game of Thrones Dark Hedges
Slemish Mountain Ierland

Harry Potter en de Halfbloed Prins

De iconische Kliffen van Moher zijn een van de populairste bezienswaardigheden van Ierland. bekende toeristische attractie geworden van Ierland. Op hun hoogste punt zijn 214 meter, uitgestrekt over een lengte van acht kilometer. Vanop de ruige, dramatische kliffen geniet je een prachtig uitzicht.

De Kliffen van Moher zijn ontzettend geliefd bij toeristen, maar ook de filmmakers van Harry Potter en de Halfbloed Prins waren enthousiast over deze mysterieuze locatie. In de zesde film van de Harry Potter filmreeks gaan Potter en Perkamentus op zoek naar de Gruzielelementen, en dat doen ze in de omgeving van de kliffen.

Ook de Araneilanden, de baai van Galway en de bergen van Connemara werden gebruikt als filmlocatie.

De kliffen van Moher zijn wellicht een van de bekendste toeristische attracties van Ierland. De meters hoge kliffen over een lengte van 14km zijn niet alleen populair bij toeristen, ook de filmmakers van de Harry Potter film Harry Potter en de Halfbloed Prins waren enthousiast over deze plek. Et is hier dat Harry en Dumbledore op zoek gaan naar de Gruzielementen. Verder werden ook de Araneilanden, de Baai van Galway en de bergen van Connemara gebruikt als filmlocatie.

Slemish Mountain Ierland
Baai van Galway Ierland

Star Wars

Ook de filmmakers van de Star Wars films kozen al verschillende keren voor filmlocaties in Ierland. De laatste filmscène van Episode VII – The Force Awakens werd opgenomen op het kleine, onbewoonde eiland Skellig Michael.

Op dit ruige, sombere eiland bloeit een unieke fauna en je vindt er tal van bijenkorfhutten die door monniken gebruikt werden als schuilplaats. De populariteit van het eiland steeg door de passage in Star Wars enorm.

Skellig Michael Ierland

Ontdek ons aanbod naar Ierland

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Wild Atlantic Way South

Verken de kleurrijke steden en de ruige landschappen van het zuidelijke gedeelte van de- Wild Atlantic Way gedurende deze 16-daagse rondreis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

The Ultimate Roadtrip

Deze 16-daagse autorondreis neemt je mee langs de kust van het Ierse eiland. Bezoek onderweg het middeleeuwse Derry, het mysterieuze Belfast het bruisende Galway en natuurlijk ook metropool Dublin.

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way North

Maak een onvergetelijke roadtrip van 14 dagen langs de noordelijke Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway.

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 6 dagen

Citybreak Dublin

Neem 6 dagen uitgebreid de tijd om de moderne stad Dublin alsook de omliggende natuur te ontdekken tijdens deze georganiseerde citybreak.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Irish Essentials

Deze korte kennismakingsreis met de hoogtepunten van Republiek Ierland brengt je van het bruisende Dublin tot de ruige Ring of Kerry.

Ierland Schotland Lente 13 dagen

Hurtigruten – The British Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de verscheidenheid aan zowel natuur als cultuur die de verschillende Britse eilanden ons te bieden hebben. Historische 'viking'-steden worden afgewisseld met bruisende metropolen en verlaten eilanden. Laat je vooral verrassen gedurende deze 13-daagse zeereis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

The Ancient Heart of Ireland

Tijdens deze 11-daagse reis keer je terug in de tijd tot het neolithische tijdperk en krijg je de kans enkele van Ierlands historische parels te verkennen.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Cycle the Ring of Kerry

Ontdek tijdens deze fietsvakantie de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en heerlijke gerechten van één van de meest zuidelijkste provincies van Ierland.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Hike the Kerry Way

Ontdek tijdens de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en fantastische Ierse gastvrijheid tijdens deze wandelvakantie in county Kerry.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Family Adventure Ireland

Verken met het hele gezin de Causeway Coast en Enniskillen op een actieve manier. Stap op de E-bike, trotseer de golven op je surfplank, beklim heuvels en daag jezelf en je gezin uit tijdens verschillende activiteiten.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Unwind on the Emerald Isle

Ervaar 'Unwind on the Emerald Isle': Onthaast en omarm rust. Focus op lokale cultuur en verbinding met zowel de mensen als met de omgeving. Geniet van serene accommodaties en betoverende plekken als Kenmare, The Burren en de Wicklow Mountains.