Onze duurzame partners

Samenwerkingen in functie van een mooiere wereld.

Bij Galtic proberen we de ecologische voetafdruk van onze reizen zoveel mogelijk in te perken. We compenseren onder meer de CO₂-uitstoot van de heen- en terugreis. De weg naar duurzaamheid stopt daar echter niet: ook ter plaatse willen we ons steentje bijdragen. Dat doen we door onze klanten ecologische tips mee te geven en door samen te werken met duurzame partners.

We hebben inmiddels een aantal samenwerkingen in steen kunnen graveren. Ook deze partners dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Wanneer we nieuwe samenwerkingen aangaan, doen we dit dan ook steeds met het ecologische aspect in ons achterhoofd. We volgen op of alles zo duurzaam mogelijk verloopt en doen ook suggesties om de duurzaamheid van onze partners te verbeteren.

Onze duurzame partners

Irish Ferries – duurzame overtocht
Sinds 2021 vaart een gloednieuw schip van Irish Ferries dagelijks over en weer tussen Cherbourg en Dublin. Door te kiezen voor een ferryoverzet, kies je voor een duurzamer alternatief dan het vliegtuig. Irish Ferries draagt daarnaast hun steentje bij aan een groenere wereld. Door middel van geavanceerde technologie werken zij eraan om schadelijke emissies te verminderen en het waterlandschap te beschermen. Aan boord zijn er energiezuinige lichtsystemen geïnstalleerd en werden plastic rietjes en deksels vervangen door recycleerbare materialen.
Bush Hotel – eerste ontvanger van het EU Eco-label award
Het Bush Hotel is het eerste hotel in Ierland dat de EU Eco-label award heeft ontvangen. Dit is een internationale norm die uitzonderlijk hoge milieuprestaties en -beheer erkent voor accommodatieverschaffers in de toeristische sector. Het hotel wordt gerund door de gastvrije Dolan familie, die nauw verbonden is met de lokale gemeenschap.
Slieve Aughty Centre – duurzaam genieten voor jong en oud
In het familiegerichte Slieve Aughty Center staat duurzaamheid centraal. Dit is een eco-friendly activiteitencentrum en guesthouse, met 9 kamers. In het biologische restaurant proef je van heerlijk verse producten die rechtstreeks uit de gecertificeerde bio-moestuin komen. Paardrijden, fietsen of wandelen, het zijn een aantal activiteiten die je hier kunt ondernemen. In het betoverde bos zullen de allerkleinsten zich vermaken.
Burren Ecotourism – duurzaam voorbeeld
Deze regio wil een voorbeeld stellen voor duurzaam toerisme in heel Ierland. Zij doen er alles aan om Ierland groen te houden en stimuleren toeristische ondernemingen om een milieubeleid en milieuactieplan voor hun bedrijf te ontwikkelen. Laadpunten voor elektrische auto’s en navulstations met drinkwater zijn slechts een greep van de vele initiatieven die in deze regio worden uitgevoerd.
Green Tourism Scheme – hét duurzaamheidscertificaat
Dat Schotland een groen land is, hoeven we je niet meer te vertellen. Behalve de schitterende en woeste natuur die je er terug vindt, wil Schotland ook op gebied van duurzaamheid een groene bestemming zijn. The Green Tourism Scheme is hét certificaat voor duurzaam toerisme in het Verenigd Koninkrijk.
Historic Environment Scotland – behoud en onderhoud van monumenten
Bij de bezienswaardigheden die wij aanraden tijdens jouw reis door Schotland, word je op in het routeboek dikwijls doorverwezen naar Historic Environment Scotland. Deze organisatie streeft naar het behoud en onderhoud van monumenten verspreid over Schotland, om ze te vrijwaren voor iedereen, nu én in de toekomst. De criteria waaraan voldaan moet worden, bestaan onder meer uit het afvalbeleid, energieverbruik, aankoopbeleid en biodiversiteit. Daarnaast worden bezoekers aangeraden om met het openbaar vervoer te komen en zijn er vaak green visitor files te vinden. Hierop staat nuttige informatie om  op een duurzame manier de lokale omgeving verder te verkennen.

CO₂-neutraal op reis?

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

The Gentle East

Het oosten van Schotland brengt je langs onbewogen landschappen, verlaten ruïnes en recht door de wilde whiskystreek van de Cairngorms. Tijdens deze rondreis ontdek je het hart en ziel van de 'Highlands', alsook de groene loofbossen en stille bergketens om helemaal tot jezelf te komen.

Schotland 8 dagen

Scottish Essentials

Weinig tijd en veel zin om het echte Schotland te ontdekken? Dan is dit de reis voor jou. Je logeert drie nachten in het prachtige Edinburgh, waar je jezelf kan onderdompelen in de Schotse geschiedenis, de wereld van de whisky en de gastronomie van Schotland. Vervolgens trek je met de wagen naar Fort William, de buitenhoofdstad van de hooglanden, om de ruige groene natuur in te duiken. Eindigen doe je in het pittoreske Pitlochry.

Schotland 14 dagen

West Coast Explorer

Deze route zet alles in teken van de woeste zee. Van de Vikingen aan de oostkust tot de wonderen van de westelijke peninsula's. Je ontdekt geologische geheimen en geniet op zachte zandstranden.

Schotland Lente Nazomer Zomer 19 dagen

Scotland Full Throttle

Tijdens deze intensieve rondreis kom je langs de mooiste plekken van de Scottish Highlands. Je wordt overspoeld door de pracht en de glorie van de wilde natuur, de intense geschiedenis van de Highlanders en het bruisende stadsleven. Deze reis is voor de avonturier die met volle gas gaat voor een alomvattende roadtrip door Schotland.

Schotland Lente Nazomer Zomer 15 dagen

Scotland Classics

Deze reis bevat alle ingrediënten voor jouw eerste Schotlandervaring: De Highlands rond Glencoe, het dramatische Isle of Skye, de groene oase van het whisky-epicentrum Cairngorms Nationaal Park én een kort verblijf in de Schotse hoofdstad.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

The Ultimate Roadtrip

Deze 16-daagse autorondreis neemt je mee langs de kust van het Ierse eiland. Bezoek onderweg het middeleeuwse Derry, het mysterieuze Belfast het bruisende Galway en natuurlijk ook metropool Dublin.

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way North

Maak een onvergetelijke roadtrip van 14 dagen langs de noordelijke Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway.

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Family Adventure Scotland

Ervaar het ultieme familieavontuur in oostelijk Schotland. Beginnen doe je in de sprookjesachtige hoofdstad Edinburgh om nadien Aberdeenshire en Cairngorms National Park te verkennen. Ontdek de ongerepte natuur tussen meren, bergen en langs de kust, snuif geschiedenis op in de vele kastelen en spot het gevarieerde, lokale wildleven.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Wild Atlantic Way South

Verken de kleurrijke steden en de ruige landschappen van het zuidelijke gedeelte van de- Wild Atlantic Way gedurende deze 16-daagse rondreis.

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.

Schotland 11 dagen

Groepsreis – A Wee Taste of Scotland

Woeste bergen, rokerige whisky, kilts, Loch Ness en doedelzakken: Schotland spreekt al eeuwenlang tot ieders verbeelding. De natuur is er ongeëvenaard, en dat is ook Hollywood niet ontgaan. James Bond, Harry Potter, Outlander en Braveheart legden het prachtige land vast op de gevoelige plaat. Zin om de ongerepte natuur en eeuwenoude cultuur van Schotland zelf te ontdekken? En doe je dat liever niet alleen? Onze ervaren gids neemt je mee op een reis om nooit meer te vergeten!

Schotland Lente 11 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildleven en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de zeer dramatische Schotse kustlijn.

Ierland Schotland Lente 13 dagen

Hurtigruten – The British Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de verscheidenheid aan zowel natuur als cultuur die de verschillende Britse eilanden ons te bieden hebben. Historische 'viking'-steden worden afgewisseld met bruisende metropolen en verlaten eilanden. Laat je vooral verrassen gedurende deze 13-daagse zeereis.

Schotland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Hike the Great Glen Way

Maak een tocht langs de mooiste Schotse meren tijdens deze 9-daagse wandelvakantie.

Schotland 5 dagen

Citybreak Edinburgh

Al slenterend door de middeleeuwse straatjes raak je betoverd door de mooiste stad van Schotland. De bruisende sfeer, de kleurrijke pubs, de trendy restaurants en musea die je verbazen... Edinburgh valt met geen andere stad te vergelijken door haar uitgesproken identiteit en haar warme inwoners. Bovenop al dat moois bezoek je ook het historische Stirling per trein.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties