Waarom kiezen voor Ierland?

Reizen naar Ierland is kiezen voor een bestemming die cultuur en natuur vlekkeloos combineert, dichtbij huis. Ierland staat bekend om zijn ‘forty shades of green’, maar er is zoveel meer dan groen alleen. De afwisselende landschappen zijn bezaaid met historische sites en pittoreske dorpjes.

Ierland is natuur

In Ierland geniet je van rust, natuur, stilte en leegte. De bruisende steden Dublin, Cork, Galway en Belfast staan in schril contrast met de natuur en stilte die er nooit ver weg is. Uiteraard kom je in de populaire regio’s zoals Killarney, Wicklow en de Cliffs of Moher toeristen tegen… Gelukkig kan je hier ook onbewandelde paden kiezen en het échte ruige landschap van Ierland ontdekken. De golven horen bonken tegen de kliffen, de wind horen ruisen door de bomen… Dat is het echte Ierland.

Perfect voor rondreizen

Terwijl je in veel vakantielanden een huisje huurt voor een week of twee, leent Ierland zich perfect voor rondreizen. Op deze manier ontdek je op korte tijd een onvoorstelbare diversiteit aan landschappen, steden en verschillende culturen. Je bezoekt de ene dag het bruisende Dublin en de volgende dag rij je door prachtige natuur waar enkel schapen ronddolen. Roadtrip? Let’s go!

Rijke geschiedenis

Tijdens een rondreis door het Ierse eiland kan je niet om de geschiedenis heen. We raden je dan ook aan om je voor vertrek een beetje in te lezen in de geschiedenis. De Ierse cultuur gaat ver terug in de tijd: al in de oudste geschiedenisboeken staat de ontwikkeling van het leven in Ierland beschreven. Daarnaast heeft de onderdrukking van de Engelsen gezorgd voor een tragische historie.
In de glooiende landschappen liggen tal van kastelen verspreid, op Achill ligt een ruïne van een verlaten dorpje, op Dingle vind je een eeuwenoud kerkje, midden in de Wicklow Mountains ligt een oude abdij en in de Boyne Valley ligt een hele tijdslijn aan eeuwenoude monumenten.

Elke avond live muziek

Als je naar Ierland reist, moet je minstens één keer een echte Ierse pubsessie meemaken. Deze avonden met traditionele livemuziek en soms ook dans zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Nergens zal je de cultuur zo levendig voelen als tijdens een muziekavond in een gezellige pub. Dit is meteen ook de kans om contact te maken met de lokale bevolking.

Reizen naar Ierland

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Wild Atlantic Way South

Verken de kleurrijke steden en de ruige landschappen van het zuidelijke gedeelte van de- Wild Atlantic Way gedurende deze 16-daagse rondreis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

The Ultimate Roadtrip

Deze 16-daagse autorondreis neemt je mee langs de kust van het Ierse eiland. Bezoek onderweg het middeleeuwse Derry, het mysterieuze Belfast het bruisende Galway en natuurlijk ook metropool Dublin.

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way North

Maak een onvergetelijke roadtrip van 14 dagen langs de noordelijke Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway.

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 6 dagen

Citybreak Dublin

Neem 6 dagen uitgebreid de tijd om de moderne stad Dublin alsook de omliggende natuur te ontdekken tijdens deze georganiseerde citybreak.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Irish Essentials

Deze korte kennismakingsreis met de hoogtepunten van Republiek Ierland brengt je van het bruisende Dublin tot de ruige Ring of Kerry.

Ierland Schotland Lente 13 dagen

Hurtigruten – The British Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de verscheidenheid aan zowel natuur als cultuur die de verschillende Britse eilanden ons te bieden hebben. Historische 'viking'-steden worden afgewisseld met bruisende metropolen en verlaten eilanden. Laat je vooral verrassen gedurende deze 13-daagse zeereis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

The Ancient Heart of Ireland

Tijdens deze 11-daagse reis keer je terug in de tijd tot het neolithische tijdperk en krijg je de kans enkele van Ierlands historische parels te verkennen.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Cycle the Ring of Kerry

Ontdek tijdens deze fietsvakantie de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en heerlijke gerechten van één van de meest zuidelijkste provincies van Ierland.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Hike the Kerry Way

Ontdek tijdens de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en fantastische Ierse gastvrijheid tijdens deze wandelvakantie in county Kerry.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Family Adventure Ireland

Verken met het hele gezin de Causeway Coast en Enniskillen op een actieve manier. Stap op de E-bike, trotseer de golven op je surfplank, beklim heuvels en daag jezelf en je gezin uit tijdens verschillende activiteiten.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Unwind on the Emerald Isle

Ervaar 'Unwind on the Emerald Isle': Onthaast en omarm rust. Focus op lokale cultuur en verbinding met zowel de mensen als met de omgeving. Geniet van serene accommodaties en betoverende plekken als Kenmare, The Burren en de Wicklow Mountains.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties