Bucketlist: zeker doen in Ierland

Tijdens je reis naar Ierland combineer je wonderbaarlijke natuur en bruisende steden. Je dompelt je onder in de rijke geschiedenis en maakt kennis met de gastvrije bevolking. Dit zijn onze 6 must-do‘s:

Bewonder de kliffen en nationale parken

De bekendste kliffen zijn natuurlijk die van Moher. Maar wist je dat je langs de Wild Atlantic Way nog hogere kliffen kan spotten? Ze zijn minder toeristisch en minstens even mooi.
Ook kan je uren wandelen door de nationale parken. Denk aan Connemara, Wicklow Mountains, de Burren en Killarney. Elk park is uniek dankzij de verscheidenheid in natuur en omvang. Je trekt eropuit voor een lange wandeling, een prachtige fietstocht, een namiddagje vissen of eindeloos golfen.

Vergeet ook de talrijke tuinen niet

Het mild klimaat en de vruchtbare aarde zorgen ervoor dat Ierland een paradijs is voor planten- en natuurliefhebbers. Tijdens je rondreis kan je niet voorbij de tuinen. Strakke stadstuinen, wilde tuinen, ommuurde tuinen, Franse tuinen en zelfs Japanse tuinen. Van het eeuwenoude oosten tot de Wild Atlantic Way en Noord-Ierland: elke regio heeft zijn eigen tuinen.

Maak kennis met de Ierse cultuur

De Ierse bevolking is ontzettend trots op hun cultuur. En dat is helemaal terecht. Een van de meest bekende feestdagen en tradities is St. Patrick’s Day. Op 17 maart kleurt het land helemaal groen. Er worden optochten gehouden en de Ieren verkleden zich als Leprechaun, de groene Ierse elf. Ook Halloween is een traditie die de Ieren hoog in het vaandel dragen. Oorspronkelijk vierden de Kelten op deze dag het einde van de oogst en de start van een nieuw jaar met een uitgebreid feestmaal. Tegenwoorden vieren de Ieren dit met een goede portie Colcannon of kolenstamppot.

Dompel je onder in de geschiedenis

Overal liggen verhalen, geheimen en mythes verspreid. De rijkste geschiedenis vind je in de regio van het eeuwenoude oosten. Hier liggen kastelen, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en ruïnes van middeleeuwse abdijen dik bezaaid. Zowat elke inwoner van ‘The Ancient East’ zal je zijn eigen verhaal vertellen. De indrukwekkende natuur maakt het landschap nog dramatischer.

Geen Ierland zonder pub

Je verblijf in Ierland is niet compleet zonder een bezoek aan een Ierse pub. Ieren zijn ontzettend sociaal en zien de pub dan ook als een soort van tweede huiskamer. Ze komen er samen met vrienden, familie en kennissen en kletsen uren aan de bar. Veel pubs hebben ook een haardvuur dat nog voor extra gezelligheid zorgt. Dit is de plek bij uitstek om in contact te komen met de locals.

Proef Guinness

Als je dan toch in de pub bent, beslis dan zeker om eens een Guinness te drinken. Dit Ierse bier is de trots van het eiland. Het smaakt bitter maar vol en smaakt alleen in Ierland het lekkerst. Guinness is meer dan een bier, de familie Guinness zorgde ook voor algemene welvaart van de Ieren door te investeren en werkgelegenheid te voorzien.

 

Reizen naar Ierland

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Wild Atlantic Way South

Verken de kleurrijke steden en de ruige landschappen van het zuidelijke gedeelte van de- Wild Atlantic Way gedurende deze 16-daagse rondreis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

The Ultimate Roadtrip

Deze 16-daagse autorondreis neemt je mee langs de kust van het Ierse eiland. Bezoek onderweg het middeleeuwse Derry, het mysterieuze Belfast het bruisende Galway en natuurlijk ook metropool Dublin.

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way North

Maak een onvergetelijke roadtrip van 14 dagen langs de noordelijke Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway.

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 6 dagen

Citybreak Dublin

Neem 6 dagen uitgebreid de tijd om de moderne stad Dublin alsook de omliggende natuur te ontdekken tijdens deze georganiseerde citybreak.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Irish Essentials

Deze korte kennismakingsreis met de hoogtepunten van Republiek Ierland brengt je van het bruisende Dublin tot de ruige Ring of Kerry.

Ierland Schotland Lente 13 dagen

Hurtigruten – The British Isles

Gedurende deze expeditie-zeereis ligt de focus op de verscheidenheid aan zowel natuur als cultuur die de verschillende Britse eilanden ons te bieden hebben. Historische 'viking'-steden worden afgewisseld met bruisende metropolen en verlaten eilanden. Laat je vooral verrassen gedurende deze 13-daagse zeereis.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

The Ancient Heart of Ireland

Tijdens deze 11-daagse reis keer je terug in de tijd tot het neolithische tijdperk en krijg je de kans enkele van Ierlands historische parels te verkennen.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Cycle the Ring of Kerry

Ontdek tijdens deze fietsvakantie de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en heerlijke gerechten van één van de meest zuidelijkste provincies van Ierland.

Ierland Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Hike the Kerry Way

Ontdek tijdens de kleurrijke dorpen, rijke geschiedenis en fantastische Ierse gastvrijheid tijdens deze wandelvakantie in county Kerry.

Ierland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Family Adventure Ireland

Verken met het hele gezin de Causeway Coast en Enniskillen op een actieve manier. Stap op de E-bike, trotseer de golven op je surfplank, beklim heuvels en daag jezelf en je gezin uit tijdens verschillende activiteiten.

Ierland Lente Nazomer Zomer 16 dagen

Unwind on the Emerald Isle

Ervaar 'Unwind on the Emerald Isle': Onthaast en omarm rust. Focus op lokale cultuur en verbinding met zowel de mensen als met de omgeving. Geniet van serene accommodaties en betoverende plekken als Kenmare, The Burren en de Wicklow Mountains.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties